Historiek

In 1946 richtte Georges Kemseke in Deerlijk de firma Chevideco op. Het bedrijf legde zich toe op de aan- en verkoop van levende en geslachte paarden. Een handel die pijlsnel groeide, en ook de nationale grenzen overschreed.

Intussen kwamen twee zonen, Walter en Donald Kemseke, het bedrijf versterken. Samen bouwden ze een structuur uit waardoor Chevideco een vaste waarde werd over heel Europa.

Al geruime tijd heeft de derde generatie, Philippe en Olivier Kemseke, het zeggenschap in het beleid van Chevideco. Uitmuntende vakkennis ten dienste van de klant. Chevideco startte het nieuwe millennium sterker gewapend dan ooit om aan elke vraag van de klanten, zij het groothandelaars, beenhouwers en/of grootwarenhuisketens, te beantwoorden.

Tot op vandaag worden levende paarden op selectieve basis aangekocht en verwerkt volgens de aanbevelingen van de klant. Daarnaast wordt ook vers gekoeld en bevroren paardenvlees ingevoerd vanuit verschillende continenten, en geleverd aan klanten in Europa en daarbuiten. Kortom, Chevideco verzorgt een service van "producent" tot "consument".

In de toekomst wenst Chevideco succesvol te innoveren door nog meer in te spelen op klantwensen. Chevideco ondersteunt ketenpartners en deelsectoren bij het onderzoeken en analyseren van nieuwe marktsegmenten en speelt hierop in met gerichte initiatieven in samenwerking met de sector.

Sinds kort is Chevideco ook actief in een nieuwe tak van de de vleesindustrie, dierenvoeding.