Reactie op Knackartikel Cadmiumcontaminatie

Naar aanleiding van een artikel in Knack magazine willen we u graag meer uitleg geven over de meldingen van cadmiumcontaminatie in 2014, 107 en 2018 in paardenvlees dat door Chevideco NV verdeeld werd. Chevideco NV wil duidelijk maken dat dit om zeer uitzonderlijke en geïsoleerde gevallen betreft waarbij op geen enkel moment er een risico was voor de volksgezondheid.

Cadmium is een zwaar metaal dat van nature aanwezig is in de aardkorst en planten nemen het in lage hoeveelheden op vanuit de bodem waardoor ook dieren hiermee in aanraking komen. Bij elke melding van een contaminatie in het vlees dat door ons verdeeld werd, werkten we nauw samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen en de lokale overheden om het vlees uit de keten te halen en te houden.

Er is geen reden voor bezorgdheid en je mag er van uitgaan dat alle paardenvlees dat door ons geleverd wordt van de hoogste kwaliteit is. Indien je specifieke vragen hebt, aarzel dan zeker niet ons te contacteren.